Anar directament al contingut

Espais Naturals protegits a les Illes Balears

Espais Naturals protegits a les Illes Balears
Les Illes Balears i Pitiüses compten amb sis espais naturals protegits. Quatre són responsabilitat de les institucions de la comunitat autònoma: Parc Natural de s'Albufera, Parc Natural de Mondragó i Parc Natural de sa Dragonera a l'illa de Mallorca; i Parc Natural de s'Albufera des Grau, Illa d'en Colom i Cap de Favàritx a l'illa de Menorca. Els altres dos, el Parc Nacional de l'Arxipèlag de Cabrera i la Reserva Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera, són responsabilitat de l'administració de l'Estat.

Actualment la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears impulsa la creació de tres nous espais naturals protegits. Es tracta de la Reserva Natural de s'Albufereta, zona humida entre els termes municipals d'Alcúdia i Pollença, i del Parc Natural de la Serra de Llevant, ambdós a l'illa de Mallorca; i del Parc Natural de Cala d'Hort, Cap Llentrisca i sa Talaia, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia a l'illa d'Eivissa.

Amb la futura declaració d'aquests tres nous espais naturals, que no es farà fins que siguin aprovats els seus respectius PORN (Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals), actualment en diferents fases de tramitació, es pretén pal·liar el dèficit que les Illes Balears pateixen quant a la preservació del territori.

D'altra banda, la Conselleria de Medi Ambient treballa en la redacció d'una llei autonòmica per a la protecció de ses Salines d'Eivissa i Formentera, mentre els grups ecologistes reclamen més espais naturals protegits amb la creació dels parcs naturals de la Serra de Tramuntana i es Trenc-Salobrar a Mallorca; de la Vall d'Algaiarens i del barranc d'Algendar a Menorca, i de la costa dels Amunts a Eivissa; tal com es va estipular en la signatura del Pacte de Progrés per les forces polítiques que donen suport a l'actual Govern de les Illes Balears, i tal com va reiterar el seu president, Francesc Antich, en el discurs d'investidura pronunciat en el Parlament de les Illes Balears.

Foto © Arxiu BalearWeb: Illots des Vedrà i des Vedranell fotografiats des de Cap Blanc, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa). Zona inclosa en el futur Parc Natural de Cala d'Hort, Cap Llentrisca i sa Talaia.
 
Data de publicació: 01/08/2001

© 1996-2024 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat