Anar directament al contingut

Recuperar la memòria entorn la guerra civil

Recuperar la memòria entorn la guerra civil
L'associació d'Amics de la Biblioteca Internacional de Formentera ha organitzat el cicle "Per la recuperació de la memòria històrica" dedicat a la guerra civil espanyola.

Segons paraules de Pedro Martín Matilla, president de l'associació organitzadora, el cicle té per objectiu promoure el debat i la reflexió sobre la guerra civil espanyola, trencant el vergonyós silenci propiciat per totes les institucions suposadament democràtiques del nostre país entorn de la pàgina més important de la nostra història contemporània.

Els actes programats començaran el dilluns 8 d'abril amb una xerrada col·loqui "La conspiración del silencio después de la muerte de Franco", que comptarà amb la presència de Marcelo Usabiaga, membre del maquis espanyol i de la resistència francesa al feixisme i presoner en diversos camps de concentració a Espanya i a Mathausen (Alemanya).

El cicle continuarà amb la projecció de tres pel·lícules i un documental. El dimarts dia 9 "La Caza" de Carlos Saura, el dimecres dia 10 "Bienvenido Mister Marshall" de Luis García Berlanga, el dijous dia 11 "Pascual Duarte" de Ricardo Franco, i el divendres dia 12 "Muerte en el valle", documental sobre un membre de les Brigades Internacionals realitzat per la seva filla, que fa un recorregut pels llocs on va estar el seu pare fins perdre la vida en una vall d'Aragó.

La xerrada col·loqui inaugural així com les quatres projeccions tendran lloc, a les 20:30 h, al local social de l'associació ubicat a l'aula núm. 8 de l'antic Institut de Sant Francesc Xavier de Formentera.

Els actes programats finalitzaran el diumenge dia 14, a les 14:00 h, a l'antic Camp de Concentració de la Savina, amb un "Homenatge a la II República espanyola i als qui donaren la llibertat i en ocasions la vida en defensa dels seus ideals", seguit d'un dinar en què cada assistent durà algun aliment per compartir.
 

Més informació:

Amics de la Biblioteca Internacional de Formentera
Antic Institut de Sant Francesc Xavier, aula núm. 8
Sant Francesc Xavier de Formentera
Tel.  971 32 88 91
Fax 971 32 84 61
E-mail: la-internacional@formentera.net
 

Fotos de l'antic Camp de concentració de Formentera cedides pels organitzadors.
 
Data de publicació: 08/04/2002

© 1996-2024 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat