Anar directament al contingut

Es Campament, recuperant la memòria del franquisme

Es Campament, recuperant la memòria del franquisme
A finals de setembre el Consell finalitzà la declaració del camp de concentració franquista de Formentera com a Bé d'Interès Cultural (BIC), iniciada el mes de novembre passat. Conegut com "Es Campament", situat a vora de l'Estany d'es Peix, fou des de 1939 a 1941 un lloc de reclusió de 1.300 presoners polítics republicans (a Formentera.net hi trobareu una petita història de Formentera on es cita aquest tràgic apartat de la història de l'illa).

En pèssimes condicions (molts varen morir), extremenys, asturians, bascos i gent d'altres racons de l'Estat passaren pel camp. La poc coneguda història dels camps de concentració durant la guerra civil i el franquisme és ara motiu d'un congrés al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona. Al Telenotícies de TV3 de dilluns passat, coincidint amb aquest congrés, un dels supervivents del camp de Formentera relatà la seua història.

Per aconseguir més informació sobre aquesta qüestió, podeu consultar la interessant web de l'historiador aragonès Javier Rodrigo, amb un article en format PDF sobre bibliografia existent d'aquest tema.
 

Pere Marí
coordinador@formenteraweb.com
 

Notícia relacionada:
Recuperar la memòria entorn la guerra civil (8/4/2002)
 

Fotos cedides per Pedro Martín:
1. Camp de concentració
2. Dos supervivents
3. Cerimònia de descobriment de la placa de "Sa Colònia Penitenciària" amb un poema de Joan Colomines i Puig
 
Data de publicació: 23/10/2002

© 1996-2024 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat