Anar directament al contingut

La Riada, l'espai màgic des Trucadors

La Riada, l'espai màgic des Trucadors
A l'extrem nord de l'illa de Formentera, a la franja des Trucadors, es troba "La Riada", un singular espai construït per Johannes Schultz amb pedres i altres materials que la mar arrossega fins a la costa. El creador inicià la instal·lació l'any 1992, i durant més de 10 anys l'obra s'ha mantingut dreta, resistint la força de la mar i la intempèrie, fins i tot el gran temporal que afectà l'illa el mes de novembre de 2001.

Arribar a La Riada no té pèrdua, ja que tota una sèrie de pedres i escultures marquen el camí fins al màgic indret. Si ens hi acostem abans o després de l'estiu, és possible que tinguem l'oportunitat de conèixer personalment el creador, que també és inconfusible: el veurem traginant a ple sol, protegit amb una camisa vaquera i guants de treball. Johannes Schultz, d'origen alemany, parla molts idiomes i sempre és a punt per conversar amb la gent que hi arriba i s'interessa per aquest lloc tan especial, tal com va fer amb els redactors de FormenteraWeb el passat mes de maig, tot i que Johannes estava aquells dies un poc amoïnat per la recent destrucció parcial de la instal·lació per part d'uns desconeguts.

Johannes visità Formentera per primera vegada l'any 1972 i s'enamorà de l'illa. Però no va ser fins l'any 1992 quan descobrí la zona nord i començà la seva creació. Ell la defineix com una expressió de l'alegria de la vida, que contradiu la força de la gravetat i resisteix les forces de la natura, convidant els visitants al món dels somnis. Enigmes i històries envolten la zona, com ara la llegenda de la deessa Astarté o la llegenda de Mariana i Omar, que l'atorguen encara més encant.

Es pot trobar àmplia informació sobre La Riada a la web www.la-riada.de creada per Heidemarie Kueck, amiga de Johannes Schultz.

Foto © FormenteraWeb / BalearWeb
 
Data de publicació: 22/09/2003

© 1996-2018 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat