Anar directament al contingut

El Carme, la festa de la gent de la mar

El Carme, la festa de la gent de la mar

Se celebra a Es Cubells, Eivissa, Portinatx, Sant Antoni, la Savina...

El proper diumenge dia 16 de juliol se celebra el dia de la Mare de Déu del Carme, patrona de la petita parròquia des Cubells (municipi de Sant Josep) i de tota la gent de la mar. Per festejar aquest dia és costum organitzar processons marineres als ports de la ciutat d'Eivissa, Portinatx, Sant Antoni, la Savina de Formentera...

A Eivissa, la festa es celebrarà el mateix dia de la Verge, diumenge 16 de juliol a partir de les 19:00 h, amb missa a l'antiga església de Sant Elm, parròquia de Sant Salvador de la Marina, seguida d'una llarga processó marinera per la badia. El mateix dia a Portinatx, després de la processó marinera s'oferirà un berenar popular. Pel que fa a Sant Antoni, el programa començarà a les 19:00 h amb la tradicional missa seguida d'una processó pels carrers de Sant Antoni que acabarà amb una processó marítima per la badia, a partir de les 20:00 h.

La processó per la mar a Es Cubells se celebrarà el diumenge següent, 23 de juliol, com a cloenda del programa de festes de la localitat que començarà el dissabte 15 amb una nit de rock a càrrec d'Endèmiks, Local Zero i Miquel, Dennis & Cia. El diumenge 16, dia de la Mare de Déu del Carme, a partir de les 20:00 h se celebrarà la tradicional Missa, seguida de processó i ball folklòric amb el Grup Folklòric des Cubells. La jornada finalitzarà amb teatre a càrrec del Grup de Teatre des Cubells i música amb Pota Lait. D'altra banda el dilluns 17 a les 22:30 h, tendrà lloc la preestrena-presentació d'ILLUSORIUM a càrrec de la companyia Theatre Dichotomia.

A l'illa de Formentera el diumenge dia 16 es celebra el dia de la Mare de Déu del Carme al port de la Savina. El programa s'iniciarà a les 18:30 h amb Missa a S'Assecador de xarxes (al costat del Moll Pesquer), seguida de la tradicional processó marinera. El programa finalitzarà amb ball pagès, cantada pagesa i música amb l'Orquestra Tanit i Musical Cheap Violins. A Es Pujols la processó marinera se celebrarà el diumenge 23 de juliol.

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 11/07/2006

© 1996-2024 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat