Anar directament al contingut

Camí de sa Pujada

Camí de sa Pujada: Foto 1
Camí de sa Pujada
  • Camí de sa Pujada: Foto 1
  • Camí de sa Pujada: Foto 2
  • Camí de sa Pujada: Foto 3
  • Camí de sa Pujada: Foto 4

Un dels principals atractius de Formentera són els seus camins, els quals ens permeten arribar als racons més bells de l'illa. El més interessant és possiblement el Camí de sa Pujada, també conegut com a Camí Romà. Es tracta del tram final de l'antic camí de la Mola, que anava de Sant Francesc Xavier fins a la vénda des Monestir.

El Camí vell de la Mola es pot iniciar a Sant Francesc, però el tram final, és a dir, el Camí de sa Pujada, s'agafa des des Caló, seguint les senyalitzacions. Sa Pujada, un recorregut de només 1.500 metres sense cap dificultat, es realitza aproximadament en una hora i ofereix vistes panoràmiques sobre l'illa, vorejant els espectaculars penya-segats del Racó de sa pujada i travessant un frondós bosc de pinar. Ens dies clars es veu també el perfil de l'illa d'Eivissa i dels illots des Vedrà i es Vedranell.

El camí, restaurat i declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) amb la categoria de monument, conserva en algunes zones restes de l'antic empedrat, així com dues coves i diversos punts d'interès, entre els quals destaquen, a més dels miradors, "les petjades del diable", l'antiga pedrera de marès i la creu gravada al sòl rocós.

 
Última actualització: 14/09/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat