Anar directament al contingut

Jaciments prehist˛rics de Formentera

Jaciments prehist˛rics de Formentera: Foto 1
Jaciments prehist˛rics de Formentera
  • Jaciments prehist˛rics de Formentera: Foto 1
  • Jaciments prehist˛rics de Formentera: Foto 2
  • Jaciments prehist˛rics de Formentera: Foto 3
  • Jaciments prehist˛rics de Formentera: Foto 4

L'illa de Formentera és rica en jaciments prehistòrics, essent el més important i ben conservat el sepulcre megalític de ca na Costa. Aquest monument funerari, construït entre l'any 1900 i 1600 aC, confirma l'existència d'una població estable i organitzada als inicis de l'Edat de Bronze, uns mil anys abans que els Fenicis s'instal·lessin a Eivissa. El recinte, d'una gran qualitat arquitectònica, està format per una cambra sepulcral, un corredor d'accés i una complexa estructura exterior de contraforts concèntrics. Es troba situat a uns cinc metres sobre el nivell del mar, vora s'Estany Pudent, i s'hi accedeix des de la carretera des Pujols al port de la Savina. El monument està protegit per una estructura de ferro però es pot visitar des de l'exterior a qualsevol hora del dia.

Altres restes de la primera meitat del II mil·lenni abans de Crist que es poden visitar a Formentera són els jaciments megalítics del Cap de Barbaria: el cercle, l'establiment i les cabanes. Aquests tres assentaments megalítics, coneguts científicament com Cap de Barbaria I, Cap de Barbaria II i Cap de Barbaria III, es troben molt derruïts però així i tot ofereixen informació valuosa sobre els primers pobladors de l'illa. Són accessibles fàcilment des de la carretera que va de Sant Francesc al Cap de Barbaria.

La Cova des Riuets, la muralla megalítica de sa Cala i la Cova des Fum, situades les tres a la Mola, també són assentaments de la mateixa època prehistòrica, però són de difícil accés, especialment les coves, que es troben dins dels penya-segats de la península de la Mola.

 
┌ltima actualitzaciˇ: 18/07/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat