Anar directament al contingut

Avantprojectes de la plaça des Pujols i de l'hospital de Formentera

Avantprojectes de la plaça des Pujols i de l'hospital de Formentera
La setmana passada es va fer públic l'avantprojecte del futur hospital de Formentera, una infrastructura que pretén reduir al màxim possible el trasllat de malalts a Eivissa. El centre es construirà dins un solar de quasi vint-i-sis mil metres quadrats, situat entre la rotonda d'accés a Sant Francesc i el cementiri. El projecte, realitzat per l'estudi CMV-arquitectos de Palma, fa especial esment a les comunicacions, contemplant fins i tot la implantació d'un heliport, i a les qüestions mediambientals, com són l'adaptació de l'edifici a l'entorn i la utilització d'energies renovables.

Recentment també s'ha presentat a l'illa l'avantprojecte de reestructuració de la Plaça d'Europa i dels carrers que hi conflueixen, una actuació urbanística finançada amb fons de l'Ecotaxa. L'avantprojecte, realitzat per l'estudi d'arquitectura M.ar de Formentera, s'exposa fins el 15 de maig a la cafeteria de l'Hostal Rosales des Pujols, on els veïns també hi trobaran uns tríptics amb una explicació i amb un espai en blanc per fer suggeriments. La intervenció preveu transformar aquest espai públic, que actualment s'utilitza quasi exclusivament com a zona d'aparcament, en un espai polivalent que revitalitzi l'activitat comercial i d'oci del nucli turístic més important de Formentera.

Cal destacar que en els dos casos es tracta d'avantprojectes i que el seu disseny encara pot evolucionar, tot i l'aspecte d'obra acabada que donen les imatges que il·lustren aquesta notícia.

1. Futur Hospital de Formentera.
2. Estat actual de la Plaça d'Europa
3. Futura Plaça d'Europa (proposta diürna)
4. Futura Plaça d'Europa (proposta nocturna)

 
Data de publicació: 08/05/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat